Skip to main content
0

MVO ondernemen

Bij Feestwarenhuis.nl zijn wij ons bewust dat ondernemen anno 2023 niet meer alleen bestaat uit het zo goed mogelijk beheren van de bekende peilers binnen de onderneming.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid staat bij Feestwarenhuis.nl bovenaan de lijst. Feestwarenhuis.nl biedt kansen voor iedere medewerker en geeft iedere medewerker de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen binnen het bedrijf.

MVO ondernemen is geen doel maar een missie

Ja u leest het goed, MVO ondernemen is geen doel maar een missie en een continu proces. Nieuwe ontwikkelingen binnen het sociaal domein volgen wij op de voet en implementeren wij direct binnen ons team.

Samenwerkingen

Feestwarenhuis.nl is te vinden aan de Weg en Bos 86 in de gemeente Lansingerland. Wij hebben een samenwerking met de gemeente Lansingerland om kandidaten te toetsen, begeleiden en een plaats te bieden.

Partners

De Ballonnenkoning / Feestwarenhuis is reeds ruim 12 jaar Co Partner van MKB Rotterdam.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Dit horen wij maar al te vaak. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Wij vinden deze term erg lastig in te vullen. Wij zijn van mening dat het belangrijker is om te kijken welke kwaliteiten een medewerker wel heeft en niet te kijken naar de kwaliteiten die een medewerker mist.

Binnen Feestwarenhuis.nl is het streven om minimaal 80% van het werk te laten uitvoeren door medewerkers die extra ondersteuning nodig hebben. Door de begeleiding die aanwezig is op de vloer is het mogelijk om met een compleet team iedere dag de ruim 3000 orders te verwerken.

Interne Jobcoach

Bij Feestwarenhuis.nl hebben wij eigen jobcoaches binnen het bedrijf. Hierdoor is het mogelijk om direct mee te kunnen schakelen met de medewerkers op de verschillende afdelingen binnen ons bedrijf. Onze jobcoaches werken in het bedrijf en hebben nauw contact met de uitvoerende instanties zoals UWV, gemeente en begeleidende instanties van de medewerkers.

Missie 2024

MVO ondernemen gaat verder dan enkel het sociale ondernemerschap. Ook de ecologische toekomst is van belang voor onze toekomstige generaties.
Op dat gebied wil Feestwarenhuis.nl ook verder investeren in de toekomst en hiervoor staan de volgende ontwikkelingen op onze agenda;

  • Aanleg zonnepanelen – medio 2024 wordt onze locatie voorzien van ruim 300 zonnepanelen. Op deze manier gaan wij onze machines, distributie en verwarming van de hallen voorzien van energie.
  • Digitaal verzenden – medio 2024 zullen de pakbonnen bij onze orders vervallen en zullen wij deze digitaal aanbieden aan onze klanten. Minder papier gebruik, minder printers en dus minder afval.
  • Hergebruik verpakkingen – De grootste afvalstroom zijn de verpakkingen. Binnen Feestwarenhuis.nl hergebruiken wij verpakkingen en worden vulmaterialen voor de dozen gefabriceerd uit restant materiaal. Recycling in house. Resultaat minder afval.

Langdurig traject

Het project MVO ondernemen is een onderdeel waar Feestwarenhuis.nl al lange tijd mee bezig is. Sinds 2016 hebben wij medewerkers opgeleid vanaf kandidaat Wajong, WIA tot volwaardige medewerkers binnen ons bedrijf.

Binnen Feestwarenhuis.nl starten we met iedere medewerker met dezelfde vraag. Wat zie jij jezelf doen over 1 jaar? Door die vraag te stellen is het stellen van een doel een makkie en is het voor de nieuwe medewerker ook duidelijk dat we werken met een lange termijn.